Innehåll
Startsidan
Alvik och Långnäs
Föreningar
Företag
Vänort
Bredband
Historia
Om ALBUF
Kontakta ALBUF
Karta

Kontakta oss:
Ordf. Eva Hedesand Lundqvist
070-660 09 85
0920-804 63 eva.hl@glocalnet.net

 

Nya erfarenheter
Ju mer aktiva vi är (både fysiskt och mentalt), desto längre får vi njuta av livet och dessutom av ett berikande liv.
Här kommer en möjlighet för medborgare som varit med ett tag nämligen sådan som klarat av femtioårskalaset.
I kontakterna med vår vänort Novéant lanserar vi ett projekt som vi kort och gott har döpt till 50 +. Fyra personer härifrån erbjuds möjligheten att vistas där nere under två septemberveckor detta år. Bl a blir det aktuellt att delta i vinskörden men även att engagera sig i olika slags arbetsuppgifter av ideellt slag. De fyra reser inte samtidigt utan delas upp två och två. Man bor hos familjer och den nödvändiga kostnaden inskränker sig därför till det som handlar om själva resan. Men här har vi ansökt om medel från några bidragsgivande källor och eventuellt kan därför även ett resebidrag komma ifråga.
Var inte rädd för språket. I Novéant finns det entusiaster som redan har lärt sig en hel del svenska. Och vi vet av erfarenhet: Du kommer att bli mycket väl omhändertagen.
Vill Du ha mer information, vänd Dig till Kristina Strandberg  solol@tele2.se eller
 tel 0920 304 98. Kristina och Tord Marklund, Ersnäs, företräder Vänortsföreningen ANEA i det här projektet.

(2015-02-01)

Juliette Leuners krönika

Här publicerar vi Juliettes krönikor.

 

Läs Juliettes första krönika här.

Läs Juliettes andra krönika här.

Läs Juliettes tredje krönika här.

 

 

(2015-01-19)

Rebecca Elvelins krönika

Här publicerar vi Rebeccas krönikor.

 

Rebeccas första krönika läser du här.

Rebeccas andra krönika läser du här.
Rebeccas tredje krönika läser du här.
Rebeccas fjärde krönika läser du här. Julkrönika.

 

 

(2013-10-17)

Franska reflexioner

Här kommer ni att kunna läsa Mickaëls krönika. Han kommer att leverera en sådan var fjortonde dag under sin vistelse i våra byar. Läs mer om Mickaëls sommarbesök här nedanför som lite bakgrund.

 

Mickaëls första krönika läser du här. På franska här.
Mickaëls andra krönika läser du här. På franska här.

Mickaëls tredje krönika läser du här. På franska här.

Mickaëls fjärde krönika läser du här. På franska här.

Mickaëls femte krönika läser du här. På franska här.

Mickaëls sjätte krönika läser du här.

Mickaëls sjunde krönika läser du här.

Mickaëls åttonde krönika läser du här.

 

 

Länk till Ersnäs hemsida, Sök efter länk ANEA

(2013-06-06)

Ett sommarbesök

Mickaël Dangin är namnet. 22 år gammal. Han kommer från vår vänort Novéant. Talar engelska förutom sitt modersmål naturligtvis. Klarar av spanska och tyska och kanske också en del finska eftersom han studerade i Finland hösten 2012.
Mickaël är mycket intresserad av våra länder här i norr. Därför anmälde han sitt intresse att vistas och som volontär arbete hos oss kommande sommar. Denna vistelse är en del av ett ungdomsutbyte  mellan oss här i Sörbyarna och den lilla kommunen Novéant i nordöstra Frankrike. Som vi tidigare berättat i här har Johanna Hietala från Alvik under den gångna hösten varit i Novéant inom ramen för detta europeiska utbytesprogram.
Mickaël kommer under sin vistelse att besöka skolorna i våra byar och inne i stan, i det senare fallet inriktad på de klasser som valt franska som andra främmande språk. Han kommer att få översätta en del informationstexter om våra byar från engelska till franska, göra en studie som jämför hur franska och svenska ungdomar använder sig av sociala media. Mickaël blir också indragen i en del mer handgripligt underhållsarbete avseende byggnader som våra föreningar äger. Detta som exempel på arbetsuppgifter som vår besökare kommer att bli engagerad i.

Vistelsen inleds i slutet av maj och avslutas i början av september. Mickaël bor hos olika familjer i Sörbyarna. Här erbjuder sig möjligheten att på hemmaplan göra en ny bekantskap genom att en tid ha Mickaël boende hos sig. Ta tillfället i akt! För närmare information, vänd Dig till Gunilla Björklund tel 138 60  gunilla.m.bjorklund@home.se eller Sven Persson tel 311 80 persson.sven@telia.com

(2013-02-08)

Vår utsända från Sörbyarna

Som ni läst här tidigare, eller kanske på något sätt deltagit i, har vår by tillsammans med Ersnäs och Antnäs kontakter med Novéant i Frankrike. Ungdomar runt om i Europa erbjuds möjligheten att tillbringa en tid i ett annat europeiskt land. Johanna Hietala från Alvik tog chansen efter det att information om denna möjlighet spritts till hushållen i de tre byarna. I mitten av september fanns hon på plats i Novéant.

 

Johanna berättar om sitt franska liv ...

(2012-12-17)

Ersnäs hemsida med information om vänortsarbetet ...

 

Läs om Mickaëls aktiviteter under sommaren ...

 

"Four Villages" på Facebook ...

På webben sedan 19 september 2002
Uppdaterad Fredag 16 December, 2022